Let's Meet! Goed doel bij Sonsbeek Open

07 augustus 2018

Jaarlijks vindt op de eerste vrijdag van september Sonsbeek Open plaats, een jaarlijks terugkerend fundraising evenement dat door JCI Arnhem wordt georganiseerd. Het Arnhemse stadspark Sonsbeek wordt voor dit evenement omgetoverd tot een golfbaan waarop teams van ondernemers uit Arnhem en omstreken spelen voor het goede doel. De opbrengst, onder andere het inschrijfgeld van meespelende teams, komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar spelen ze voor Let's Meet!


Wat hebben de twee gekozen goede doelen van het golftoernooi Sonsbeek Open van dit jaar met elkaar gemeen? Beide organisaties zetten zich in voor kind en gezin.


Let’s Meet, een initiatief van entrea lindenhout, organiseert ontmoetingen tussen pleegkinderen. Stichting Bio geeft gezinnen met een ernstig gehandicapt kind de kans om een vakantie te vieren. Hoe mooi zou het zijn om deze organisaties onderling aan elkaar te verbinden dacht Arjen Stremmelaar, Commissie coördinator van JCI Arnhem.


Kinderen in pleegzorg voelen zich vaak anders. Voor pleegkinderen is het niet vanzelfsprekend om ervaringen te kunnen delen. Bij Let’s Meet krijgen ze de kans om samen te zijn en leuke activiteiten te ondernemen met kinderen die in dezelfde situatie zitten. Ze kunnen gevoelens en ervaringen delen, en kunnen zich spiegelen aan elkaar. “Zo kunnen relaties ontstaan die veiligheid en vertrouwdheid bieden naast hun pleeggezin en de hulpverlening. Dat heeft een positief effect op het welbevinden van het kind”, vertelt Regine Grimm, beleidsadviseur entrea lindenhout en lid van het kernteam Let’s Meet.


Jaarlijks organiseert Let’s Meet een aantal bijeenkomsten voor verschillende leeftijdsgroepen om op deze manier een structurele betekenis voor Gelderse pleegkinderen te hebben. Op zaterdag 6 oktober staat er een grootse Let’s Meet-dag voor pleegkinderen vanaf 8 jaar op de agenda. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van Sonsbeek Open. Voor de locatie bracht Arjen Stremmelaar Let’s Meet met Stichting Bio in contact. Het vakantiepark gelegen in de bossen bij Arnhem, biedt veel ruimte en tal van faciliteiten om te spelen en ontspannen. Een prachtige locatie voor het Let’s Meet-dag, een perfecte match. Het belooft een onvergetelijke dag te worden met een gevarieerd programma voor ruim 100 pleegkinderen. Van paardrijden tot boksen en muziek maken tot een graffiti kunstwerk spuiten. Aan iedereen is gedacht. Het belooft voor de kinderen –mede dankzij Sonsbeek Open- een geweldige ervaring te worden waarbij nieuwe blijvende contacten kunnen ontstaan.


Meer informatie over Let's Meet!Sonsbeek Open en Stichting Bio.