Geen dozen chocolade en kaartjes kunnen uitleggen hoe dankbaar we jullie daarvoor zijn.
Dat schrijven Ronald en Vera, de ouders van Wouter, aan het volledige schoolteam van Entrea Onderwijs.

"Lieve mensen van Entrea Onderwijs,

Wat een verschil hebben jullie gemaakt in het leven van Wouter en dus ook in dat van ons. Als knap gefrustreerd  en beschadigd jongetje kwam hij in groep 4 aan de Tapirstraat terecht. Met angst en beven en ook erg wantrouwend keken we hoe hij zich staande probeerde te houden. Wantrouwend, want dit was al de 3de school, we hadden ook al wat clubjes versleten (3 scoutings en een drumdocent) en we konden niet zo erg geloven dat alles nu wel goed zou gaan. De succeservaringen stapelden zich nog niet zo op…
Natuurlijk kende hij ook op jullie school z’n ups en downs, maar er kwamen steeds minder downs. En als er een down periode was, was er niemand die in paniek raakte, er waren geen ogen die ons wanhopig aankeken al zeggend: “we hebben eigenlijk ook geen idee wat we ermee aan moeten”. Nee, dan werd er doorgepakt en actie ondernomen. Ondertussen vertrouwen houdend dat het wel weer goed zou komen. Ondertussen nog steeds ziende dat Wouter eigenlijk best een leuk jochie was met capaciteiten.
Eindelijk hadden wij niet meer de angst om hoe hij uit school kwam en wat er nu weer was voorgevallen. Er kwam rust! Jullie zagen hem als een kind. Een leuk kind zelfs met allerlei mooie kanten. En heel langzaam, beetje bij beetje, kregen wij weer wat vertrouwen dat het misschien zelfs wel goed zou komen. En ik kan niet eens uitleggen hoeveel impact dat op ons, en dus ook weer op Wouter, heeft gehad. Geen dozen chocolade en kaartjes kunnen uitleggen hoe dankbaar we jullie daarvoor zijn.
Nu vliegt hij uit. Ons kuiken naar de middelbare school. Een reguliere school nog wel. Ongelofelijk! En zonder jullie was dit echt niet mogelijk geweest. We kijken weer met angst en beven toe, maar ook met wat meer vertrouwen. En dat vertrouwen hebben we aan jullie te danken.
Zoals ik al zei is onze dankbaarheid niet uit te drukken in chocolade en  kaartjes, maar we hebben toch een poging gewaagd. Super bedankt en tot ziens.
Komend schooljaar zit Jeroen nog bij jullie op school, dus jullie zijn nog niet helemaal van ons af.

Groeten en heel veel liefs van Ronald en Vera, ouders van Wouter"

(de jongen op de foto is niet Wouter)


Wat doet Entrea Onderwijs dan?

Door de manier waarop we dingen aanpakken en doordat de klassen klein zijn, is er veel aandacht voor de leerlingen. Onze leerkrachten hebben veel kennis van autisme en aanverwante stoornissen en zijn gespecialiseerd in de wijze waarop het onderwijs hierop afgestemd moet worden. Zij hebben de vaardigheden om door het, soms negatieve, gedrag heen te zien wat een kind nodig heeft. Hierdoor voelen kinderen zich over het algemeen beter begrepen en kunnen zij zich ontwikkelen.
Lees hier bijvoorbeeld ook het verhaal van leerling Noël, zijn moeder Monique en behandelcoördinator Philip Tersmette. 

terug naar home