Jammer dat hier nog steeds misverstanden over zijn.

Thuis of zo thuis mogelijk

De hulp aan het kind en zijn gezin, bieden we namelijk het liefst thuis, in de eigen omgeving van het gezin. Daar doen we onze uiterste best voor. Vaak samen met familie of andere belangrijke mensen uit de omgeving van het gezin. Het is immers altijd fijn om mensen te hebben die je tot steun zijn, ook als onze hulpverlening is afgerond.


Pleegouders, wat zijn dat voor mensen?

Als een kind tijdelijk toch ergens anders moet verblijven, omdat dit even nodig is voor het gezin, gaan we op zoek naar een plek die het meest op een thuissituatie lijkt. Een plek waar het kind zich veilig en geborgen kan voelen. Een pleeggezin bijvoorbeeld. Misschien is er familie waar het kind even kan wonen. Ook zijn er pleeggezinnen en gezinshuizen van Entrea.

Wat zijn pleegouders voor mensen? Mensen die –na een zorgvuldige voorbereiding- hun huis openstellen om een kind van iemand anders op te voeden en te begeleiden. En waarbij de ouders van het kind ook van harte welkom zijn. Alice, nu gezinshuisouder, maar heel veel jaren daarvoor pleegmoeder, vertelt erover. 

Bekijk het filmpje waarin Alice vertelt over pleegmoeder zijn

terug naar home