Welke soort hulp geeft Entrea en wat zijn de kosten?

Jouw hulpvraag staat centraal. Waar willen jij en je ouders mee geholpen worden? Samen kijken we naar de hulp die het beste bij jullie past. Bijvoorbeeld begeleiding van jou en je ouders thuis, een (gezins)training of naschoolse dagbehandeling. Ook is er behandeling in een groep of gezinshuis mogelijk en kunnen jongeren bij ons leren zelfstandig te wonen. En ook jonge moeders kunnen bij ons voor begeleid wonen terecht. Een andere vorm van hulpverlening is pleegzorg, waarbij je voor korte of langere tijd in een pleeggezin woont omdat dit thuis (tijdelijk) niet kan.
Sommige hulp kan ook op je eigen school plaatsvinden.

Wat kost de hulp?
Voor hulp van Entrea hoeven jij en je ouders niets te betalen. De gemeente, die een beschikking voor de hulp aan jou afgeeft, betaalt dan de kosten.

Bepaalde kosten voor de hulp blijven voor rekening van de ouder(s), ook als je bij ons in een groep of huis verblijft. Bijvoorbeeld: schoolgeld, zorgverzekering en reiskosten of kosten voor persoonlijke verzorging. Woon je in een pleeggezin dan worden sommige dingen betaald door de pleegouders en sommige dingen door je ouders. Zij maken hier samen afspraken over.


 

 Nibud heeft een site voor ouders en jongeren met budgetadviezen.Handige tool voor als je 18 jaar wordt!

Je moet dan heel wat zaken zelf gaan regelen. Verzekeringen, studiefinanciering enz. Of je gaat op jezelf wonen en je moet overzicht houden over je eigen inkomsten en uitgaven. In Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje. Daarnaast kan je veel informatie vinden over jeugdzorg, allerlei vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips. Geef jezelf een Kwikstart!