Jongerenraad

De jongerenraad bestaat uit een groep jongeren die hulp van Entrea krijgen en meepraten over belangrijke zaken van Entrea. Deze jongeren vertegenwoordigen jou en andere jongeren die hulp krijgen van Entrea. Zij denken mee over regels, de begeleiding en andere onderwerpen en stellen verbeteringen voor.

Henk en Petra zijn de vaste begeleiders van de Jongerenraad. Een keer per drie weken is er een vergadering. Alle activiteiten staan in het Vergader- en activiteitenschema dat ieder jaar wordt opgesteld.Jongeren uit de Jongerenraad nemen ook drie keer per jaar deel aan het Jeugd Welzijns Beraad (JWB). Hier doen verschillende jeugdzorgorganisaties uit Oost Nederland aan mee. Het idee daarachter is: ‘samen staan we sterker’. Hier worden verschillende onderwerpen besproken, zoals privacy, 18+ regeling, internet en drugsgebruik.

Raad van Cliënten

Er is ook een Raad van Cliënten. In de Raad zitten jongeren uit onze groepen of die een verbinding met onze Jongerenraad hebben of hebben gehad. Dit zijn Mario, Melissa, Daan, Yara en Thomas. Een deelnemende ouder is Laetitia Bolmers. Verder zijn er betrokken burgers in de Raad, die zich verbonden voelen met de jeugdzorg: Chris Elbers, Jan van Haandel, Hanneke Peters en Gerald Willemsen. De Raad van Cliënten heeft afspraken vastgelegd in een reglement.  
 

Monitor Transitie Jeugd

Loop je ergens tegenaan op het gebied van jeugdhulp? Is de hulp via de gemeente wel goed toegankelijk? Hebben cliënten voldoende inspraak?
Meld het bij de Monitor Transitie Jeugd. En lees hier de Jaarrapportage 2016 van Jeugdmonitor.
 
 

 


StreetTalk: Jongeren uit de jongerenraad geven gastlessen op schoolLandelijke dag JWB met acht jongeren van Entrea.
Daan en Noortje doen in april 2017 mee met het debat in de Tweede Kamer.

Intro film JWB

Jongerenraad mailen?

Wil jij de Jongerenraad een vraag stellen? Of heb je een tip voor een verandering waar de Jongerenraad zich voor in kan zetten? Laat dit weten en stuur een mail!

Volg ons op twitter!