Ervaringen van...

 

Lees hier ons relatiemagazine Present

Lees dit artikel uit ons relatiemagazine Present
Sinds 2006 kunnen bij Entrea kinderen die tussen de 4 en 6 jaar oud zijn gedurende één jaar in een Combigroep meedraaien. In deze groep worden jeugdzorg en onderwijs geïntegreerd aangeboden. De behandeling wordt vormgegeven door leerkrachten en pedagogisch medewerkers samen.
 


Lees hier ons relatiemagazine Present

Lees dit artikel uit ons relatiemagazine Present
Waar kun je terecht als je een gescheiden ouder bent en het ouderschap en de omgang met één of meerdere kinderen niet lukt vanwege conflicten of strijd? Entrea biedt met de innovatieve therapie Ouderschap Na Scheiding (ONS)
 


Ineens dacht ik: dit moet anders
Bij Sonja hing altijd spanning in huis

Sonja (28) uit Tiel zat een tijd lang emotioneel vast in een knipperlichtrelatie met de vader van haar zonen Ryano (6) en Shaquille (4). “Ik voelde me daar niet veilig. We hadden regelmatig slaande en schreeuwende ruzie en er hing altijd spanning in huis. Ineens dacht ik: dit móet anders.
Wat er ook gebeurt, dit wordt mijn jaar.”

Artikel uit: Krachtenbundel Gelderland Zuid

 


‘We hebben geleerd door Tom's ogen naar de wereld te kijken.’

Tienjarige Tom bezoekt Entrea Onderwijs in combinatie met een behandelgroep en psycho-motorische therapie. Zijn ouders Carin en Sander, krijgen ouderbegeleiding. Het vinden van de juiste ondersteuning was een lange weg, die startte toen Tom naar het reguliere basisonderwijs ging. Op school was hij een rustige, wat teruggetrokken jongen, thuis veranderde dat volledig en kwamen de woedeaanvallen. Na de diagnose PDD-NOS zijn we op zoek gegaan naar een passende school.

De eerste indruk van Entrea Onderwijs was goed en de samenwerking met jeugdzorg sprak ons erg aan. Er kwam rust! School was niet langer een bron van onrust en spanningen voor Tom, maar een veilige plek met aandacht voor zijn specifieke behoeften. Het plezierigst vinden we de betrokkenheid van de leerkrachten en de begeleiders en de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van Entrea. We hebben geleerd door Toms ogen naar de wereld te kijken en hem structuur te bieden. We hebben ook geleerd om onze eigen grenzen te blijven bewaken en niet alleen gefocust te zijn op de behoeften van Tom.

 

Nog meer ervaringen leest u in ons digitale magazine PresentGebruik de mogelijkheid om een verbetertip te geven of een compliment uit te delen.

 

Boekentip

"TOM, mijn verhaal als moeder van een autisch kind".
Het is een autobiografie waarin Emma de Boer beschrijft hoe het is om moeder te zijn van een kind met het Syndroom van Asperger.